Når det sneer og der er MEGET koldt er der ikke noget bedre en varm sund suppe – derfor vil jeg da lige dele to af slagsen med jer


Tomatsuppe med kylling (Klassisk)

Til 2 personer.

300 g kyllinge- eller kalkunbryst, skåret i tern.
2 løg, skåret i tynde skiver
½ knoldselleri, skåret i små tern
2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 dåse flåede eller hakkede tomater
1-2 spsk. olivenolie
1 cm ingefær-rod, skæret i små tern
3-4 dl vand
Krydderurter, friske eller tørrede
Salt og peber
1. Sauter kylling, løg, knoldselleri, ingefær og hvidløg i olivenolie med salt og peber ved lav varme i 10 min (indtil kyllingen er gennemstegt og knoldselleri mør)
2. Tilsæt tomater, 2 dl vand og bring det i kog. Lad derefter suppen simre under låg ved lav varme i 30 min. Rør regelmæssigt og fortynd med de sidste 1-2 dl vand efter behag.
3. Smag suppen til med krydderuret og lad suppen trække uden varme i 5 minutter.
4. Velbekomme

Tomatsuppe med kylling og kidneybønner (Mexikansk inspireret)

Til 2 personer.

200 g kyllinge- eller kalkunbryst, skåret i tern.
2 løg, skåret i tynde skiver
1 dåse kidneybønner
2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 dåse flåede eller hakkede tomater
1-2 spsk. olivenolie
1 cm ingefær-rod, skæret i små tern
3-4 dl vand
1 tsk kanel
1 tsk stødt koriander
1 tsk spiskommen
Salt og peber
1. Tørmarinér kødet ved at blande kanel, spidskommen og koriander sammen i en stor skål. Tilsæt kødet, og vend godt rundt med hænderne. Lad det stå på køl i minimum to timer
2. Sauter kylling, løg, ingefær og hvidløg i olivenolie med salt og peber ved lav varme i 10 min (indtil kyllingen er gennemstegt)
3. Tilsæt tomater, 2 dl vand og bring det i kog. Lad derefter suppen simre under låg ved lav varme i 30 min. Rør regelmæssigt og fortynd med de sidste 1-2 dl vand efter behag.
4. Smag suppen til salt/peber/ekstra krydderier, skyl bønnerne og kom dem i suppen, lad suppen trække uden varme i 5 minutter.
5. Velbekomme

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *