Denne sunde lette thailandske-inspirerede gulerodssuppe og glutenfri boller af gulerod og kerner kan laves på kun på 30 minutter.

Suppen er så cremet og perfekt sød, krydret, så lækker. Både boller og suppe er vegansk og glutenfri.

Gulerødder er mere end en velsmagende tilføjelse til supper, salater og juice. De er gode for din krops generelle helbred. Gulerødder er en rig kilde til denne kraftfulde antioxidant Betacaroten, der kan omdannes til vitamin A i kroppen for at hjælpe med at opretholde en sund hud. Gulerødder øger spyt og leverer essentielle mineraler, vitaminer og enzymer, der hjælper med fordøjelsen. At spise gulerødder regelmæssigt kan hjælpe med at forhindre mavesår og andre fordøjelsesforstyrrelser. Gulerødder indeholder mange fiber, som hjælper dit fordøjelsessystem.

Forberedelsestid:
5 minutter

Tilberedningstid:
25 minutter

Ingredienser til 8 boller:
6 deciliter havreflak (glutenfri, hvis du vil)
3 deciliter mandelmælk
2 små slibede gulerødder
1 dl solsikkefrø
½ dl hørfrø
½ dl malede rå,
usaltede mandler
2/3 spsk kokosnøddeolie
1 spsk kokosmælk / creme
1 tsk muskatnød
1 tsk havsalt

Ingrediens suppe, 4 portioner:     
1/2 stor gul løg hakket
3 fed hvidløg
½ kilo skrubbet eller skrællet gulerødder i terninger
2 kopper grøntsagsbouillon
2 kopper vand
salt og peber
1 tsk kokosnøddeolie
1 tsk kop crunchy saltet jordnøddesmør
1 spsk. koriander

Forberedelse:
Vask alle grøntsager.
Læg alle tørre ingredienser i en skål.
Tilsæt kokosnøddeolie og bland med en ske,
tilsæt nu mælken og kokosnødkremen.
Lad det suge i 15 minutter.
Forvarm ovnen til 250 Celsius.
Ved at bruge dine hænder laves 8 små boller ud af dejen.
Dæk en bageplade med bagepapir, og anbring bollerne.
Bages i 15-20 minutter ved 200-250 ° grader.

Varm en stor gryde over medium varme.
Sautere løg og hvidløg i gryden med kokosolie.
Tilsæt gulerødder og sautere i 5 minutter.
Krydre med en knivspids salt og peber,
tilsæt derefter grøntsagsbouillon, 2 kopper vand og rør.
Kog op, reducer derefter varmen til en simre. Dæk og kog i 20 minutter, eller indtil grøntsager er møre, test ved at skære en gulerod i to. Den skal skæres let. Overfør til en blender og bland, indtil den er glat og cremet. Tilsæt jordnøddesmør og bland den i suppen.
Smag og juster krydderier efter behov.
Server straks med frisk koriander eller urter efter eget valg.
Serveres med en bolle.

Næringsoplysninger en portion suppe og en bolle:
Kalorier pr. portion: 289 kcal
Protein pr. portion: 8,9 g.
Kulhydrat pr. portion: 30 g.
Fedt pr. Portion: 13 g
Fiber: 8,4 g.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *