Opskrifter på to lækre tomatsupper

Nu det sneer og der er MEGET koldt, er der ikke noget bedre en varm sund suppe og derfor vil jeg da lige dele to af slagsen med jer :-)

Tomatsuppe med kylling (Klassisk)

Til 2 personer.

300 g kyllinge- eller kalkunbryst, skåret i tern.
2 løg, skåret i tynde skiver
½ knoldselleri, skåret i små tern
2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 dåse flåede eller hakkede tomater
1-2 spsk. olivenolie
1 cm ingefær-rod, skæret i små tern
3-4 dl vand
Krydderurter, friske eller tørrede
Salt og peber

1. Sauter kylling, løg, knoldselleri, ingefær og hvidløg i olivenolie med salt og peber ved lav varme i 10 min (indtil kyllingen er gennemstegt og knoldselleri mør)
2. Tilsæt tomater, 2 dl vand og bring det i kog. Lad derefter suppen simre under låg ved lav varme i 30 min. Rør regelmæssigt og fortynd med de sidste 1-2 dl vand efter behag.
3. Smag suppen til med krydderuret og lad suppen trække uden varme i 5 minutter.
4. Velbekomme

Tomatsuppe med kylling og kidneybønner (Mexikansk inspireret)

Til 2 personer.

200 g kyllinge- eller kalkunbryst, skåret i tern.
2 løg, skåret i tynde skiver
1 dåse kidneybønner
2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 dåse flåede eller hakkede tomater
1-2 spsk. olivenolie
1 cm ingefær-rod, skæret i små tern
3-4 dl vand
1 tsk kanel
1 tsk stødt koriander
1 tsk spiskommen
Salt og peber

1. Tørmarinér kødet ved at blande kanel, spidskommen og koriander sammen i en stor skål. Tilsæt kødet, og vend godt rundt med hænderne. Lad det stå på køl i minimum to timer
2. Sauter kylling, løg, ingefær og hvidløg i olivenolie med salt og peber ved lav varme i 10 min (indtil kyllingen er gennemstegt)
3. Tilsæt tomater, 2 dl vand og bring det i kog. Lad derefter suppen simre under låg ved lav varme i 30 min. Rør regelmæssigt og fortynd med de sidste 1-2 dl vand efter behag.
4. Smag suppen til salt/peber/ekstra krydderier, skyl bønnerne og kom dem i suppen, lad suppen trække uden varme i 5 minutter.
5. Velbekomme