Denne 20-minutters ret fungerer både som en side-dish eller som hovedret, den er fyldt til randen med næringsrige ingredienser
og indeholder kun 400 kcal.

Kikærter er en del af middelhavs- og det mellemøstlig køkken.
Kikærter indeholder nok protein og fiber til at fylde dig op
uden at føles tung i maven.

Granatæbler er en superfood.
Granatæbler indeholder rigelige mængder antioxidanter.
Antioxidanter er stoffer, der kan beskytte kroppen mod frie radikale negative virkninger. Antioxidant fødevarer har derfor gavnlige egenskaber og er et vigtigt forsvar mod cellulær skade. Granatæbler er højt i ORAC-skalaen (Oxygen Radical Absorbance Capacity), et mål for, hvor godt de nedbryder de frie radikaler i kroppen. Granatæblejuice måler 2860 i denne skala. Granatæbler og granatæble juice er pakket med immunforstærkende vitamin C, et vigtigt og hurtigt udtømt næringsstof.

Forskning offentliggjort i tidsskriftet Food and Function viser,
at granatæble hjælper med at regulere blodsukkeret, forbedrer kroppens følsomhed over for insulin, mindsker betændelse og
forbedrer adskillige andre faktorer involveret i metabolisk syndrom,
ofte impliceret i fedme og ofte en forløber for diabetes.
På grund af disse virkninger kan granatæble hjælpe med vægttab.

Forberedelsestid
10 minutter

Kogetid
10 minutter

Ingredienser
70 gram kogte sort ris  
100 gram kogte kikærter 
50 gram løg, tyndt skåret
1 tsk koldpresset ekstra olivenolie  
50 gram granatæblekerner
1 frisk figen i både  
1 deciliter hakket frisk mynte  
1 deciliter hakket frisk persille  
Frisk malet sort peber  
2 tsk malet spidskummen  
1/4 tsk salt  
¼ Cayennepeber

Forberedelse:
Vask alle grøntsager og frugter
Varm olie i en stor nonstick-stegepande over medium-høj varme.
Tilsæt løg, og kog under omrøring ofte ca. 5 minutter,
eller indtil løg begynder at brune.
Tilsæt kikærter, spisskummen og cayenne.
Kog og omrør ofte, ca. 3 minutter.
Fjern det fra varmen, krydre efter smag
med frisk formalet sort peber og salt.
Kombiner ris, løg-kikærtsblanding, figne, granatæblekerner,
mynte og persille i en stor skål.
Kast godt, indtil det er grundigt kombineret.
Serveres ved stuetemperatur.

Næringsoplysninger:
Kalorier pr. portion: 398 kcal
Protein pr. portion: 13,7 g
Kulhydrat pr. portion: 54,9 g
Fedt pr. portion: 9,45 g
Fiber: 14,2 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *