Protein er vigtigt for enhver vellykket vægttabsplan. Når det kommer til laks er det en meget sund kilde til protein, og som har den ekstra fordel at være fyldt med de sunde, umættede fedtstoffer.

Ananas er fuld af vitaminer og mineraler, især C-vitamin med 131 procent af den daglige værdi. C-vitamin er en naturlig antioxidant, C-vitamin er også nødvendig for at syntetisere kollagen, som er det vigtigste strukturelle protein i kroppen til sunde blodkar, organer, hud- og vævsstøtte, tungmetalabsorption og knoglestyrke.

Ananas har også et enzym kaldet bromelain, dette enzym er i stand til at nedbryde protein i enklere stoffer for at tilvejebringe phytonutrienter såsom aminosyrer og peptider, der er nødvendige til fordøjelse. Forskning viser, at det på grund af bromelain, når man spiser ananas, afskrækker leddgigtbetændelse, fordøjelsesbesvær, koagulation, blå mærker og skadelige bakterier. Dette enzym er grunden til, at det kribler i munden, når du spiser en sød, tangy ananas.

Forbrug imidlertid ananas med moderation, fordi de indeholder fruktose.

Forberedelsestid:
10 minutter

Kogetid:
10 minutter

Ingredienser:
1 kop hakket frisk ananas (ca. 160 g)
1 lille rød chili hakket (ca. 4 g)
2 spsk finhakket rødløg (ca. 30 g)
2 spsk hakkede koriander
1 spsk ris eddike
1 laksefilet (ca. 100 g)
1 tsk kokosnøddeolie
Salt og peber

Forberedelse:
1. Vask alle grøntsager og frugter.
2. Hakk grøntsager og frugt.
3. Kombiner de første fem ingredienser i en skål og læg dem til side.
4. Varm en nonstick-stegepande over medium til høj varme med kokosolien. Drys laksen med salt. Steg laksen 4 minutter på hver side, eller indtil den let flasser, når den testes med en gaffel.
5. Server straks

Næringsoplysninger:
Kalorier pr. Portion: 325 kcal
Protein pr. Portion: 21
Kulhydrat pr. Portion: 21
Fedt pr. Portion: 16 Fiber: 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *