Træt af hummus fra supermarkedet?

Prøv i stedet denne opskrift, den søde peber giver en cremet hummus rig på smag og den tager kun tyve minutter.

Butter beans indeholder 21 gram protein pr 100 gram og er derfor som proteinkilde at sammenligne med kød. Derudover indeholder de 18 gr fibre pr 100 gr, hvilket svarer til næsten tre gange så meget som sorte bønner og over dobbelt så meget som kikærter.

Alt hvad du behøver er fem ingredienser til denne protein- og fiberrige hummus. Servere med rå grøntsager, såsom broccoli, peberfrugt, gulerødder, tomater, sukkerærter og grillede kyllingesticks.

Forberedelsestid
5 minutter

Tilberedningstid
15 minutter

Ingredienser hummus
120 gram kogte butterbeans
1 spsk hakket persille
1 spsk citronsaft
70 gram rød peber
1 spsk olivenolie

Forberedelse
Forbered peberfrugterne ved at fjerne kernen og del peberfrugten i to for at få flade stykker. Anbring på en bageplade med ydersiden op og sæt dem derefter i ovnen på grill indtil peberhuden er sort, det tager ca. 10.
Når den er færdig kom peberfrugter i en plastikpose, eller en skål der er dækket med plastfolie. Lad dem dampe lidt, det hjælper skindet med at trække sig af peberfrugten, så de er ekstra lette at skrælle.
Kan med fordel gøres nogen timer før brug.
Kombiner bønner, peberfrugt, citronsaft og olie i en lille skål.
Mos med en blender, indtil den er glat og lækker.
Rør den hakkede persille i og smag til med salt og peber.

Næringsinformation hummus
Kalorier pr. portion: 285 kcal
Protein pr. portion: 8 g.
Carbohydrat pr. portion: 23 g.
Fedt pr. portion: 16 g
Fiber: 16 g.

Denne 20-minutters ret fungerer både som en side-dish eller som hovedret, den er fyldt til randen med næringsrige ingredienser og indeholder kun 400 kcal. Kikærter er en del af middelhavs- og det mellemøstlig køkken. Kikærter indeholder nok protein og fiber til at fylde dig op uden at føles tung i maven. Granatæbler er en superfood. […]

Continue Reading

1 2 3 6